Match.com Suomi Arvostelut ja kokemukset

match.com

Nettideittailu on taitolaji, mutta valitsemalla korkeatasoisen deittisivuston parannat mahdollisuuksiasi löytää kumppani. Kansainvälisesti tunnettu Match.com on verkkodeittailuun erikoistunut palvelu, jossa tuhannet ihmiset tutustuvat toisiinsa päivittäin. Sivusto on suunniteltu aitoa elämänkumppania etsiville ihmisille ja se onkin tasokkaampi kuin monet muut netin deittisivustot, sillä esimerkiksi Tinderin tyyliset treffipalvelut ovat usein pinnallisempia.

Jo vuodesta 1995 toiminut Match.com saattaa hyvinkin olla tuttu monelle suomalaiselle ja usein kuuleekin ihmisillä olleen menestyksekkäitä kokemuksia Match.comista. Mikäli et vielä ole kokeillut sivustoa, lue lisää tästä artikkelista; listaamme Match.comin hyvät ja huonot puolet sekä tietoa siitä, miten kyseinen deittipalvelu voi auttaa juuri sinua löytämään sopivan kumppanin.

Miten Match.com toimii?

Match.com on sivusto, jossa ihmiset voivat luoda itselleen profiilin ja selailla muiden käyttäjien deittiprofiileja. Jokainen käyttäjä on rekisteröitynyt palveluun samasta syystä – tavoitteena on löytää rinnalle pitkäaikainen kumppani netistä. Ihmiset voivat viestitellä toiseen ja mikäli kemiat kohtaavat, he voivat sopia mahdollisesta tapaamisesta. Jos käytät mieluummin mobiililaitteita kuin tietokonetta, sinulle sopii paremmin Match.com sovellus, joka on saatavilla iOS- sekä Android-laitteille.

Profiileihin voi lisätä paljon tietoa, enemmän kuin monissa muissa palveluissa. Esimerkiksi profiilitekstiin voi kirjoittaa pidemmänkin kuvauksen itsestään, kuvia voi olla yksi tai useampi ja kumppaneita voi hakea vaikkapa elämäntapojen perusteella. Palveluun voi rekisteröityä ilmaiseksi, mutta monet ekstrapalvelut ovat maksullisia. Toisaalta maksullisuudessa on hyväkin puolensa; jäsenyysmaksu karsii pois kaikki ne ihmiset, jotka eivät ole liikenteessä vakavalla mielellä. Nettideittipalveluissa huijaus on valitettavan yleistä, mutta Match.com on kaikin puolin turvallinen ja käyttäjäprofiileja tarkkaillaan säännöllisesti huijareiden varalta.

Deittipalvelu vakavaa suhdetta etsiville

Oikeanlaisen sivuston valitseminen on tärkeää, kun etsii seuraa netistä. Osa sivustoista keskittyy tiettyihin ihmistyyppeihin, kuten yli 50-vuotiaisiin tai akateemisiin ihmisiin, kun taas toiset palvelut on suunnattu nuoremmille, jotka hakevat lyhyempiä ihmissuhteita. Match.com mainitsee suurimman osan käyttäjistään olevan sinkkuja, jotka etsivät vakavampaa kumppania pidempään suhteeseen. Itse asiassa profiileja selatessa saakin nopeasti sen kuvan, että ihmiset mainitsevat useimmiten kuvauksessaan elämänkumppania jakamaan arjen ilot ja surut.

Tilastojen mukaan suurin osa Match.comin käyttäjistä on yli 28-vuotiaita eli he ovat muutenkin siinä vaiheessa elämää, kun asettuminen aloilleen on ajankohtaista. Myös hieman kypsemmille ihmisille löytyy tuttavuuksia ja esimerkiksi yli 50-vuotiaita käyttäjiäkin löytyy runsaasti eri puolelta Suomea. Deittailu myöhemmällä iällä ei aina ole helppoa, mutta muihin tutustuminen netissä on sopivan kevyt tapa aloittaa – voit keskustella kaikessa rauhassa potentiaalisten ihmisten kanssa omaan tahtiin.

Näin pääset alkuun Match.com -sivustolla

Aivan ensimmäisenä sinun tulee rekisteröityä osoitteessa fi.match.com. Itse asiassa rekisteröityminen on hyvin helppoa, sinun tarvitsee vain klikata ’Luo tili’ ja antaa hieman tietoja itsestäsi, kuten sukupuolesi, sijaintisi sekä ikäsi. Tämän jälkeen saat sähköpostiisi aktivointiviestin, jota klikkaamalla siirryt jälleen Match.comin etusivulle jatkamaan profiilisi luomista. Palvelusta voi kirjautua ulos ja palata milloin tahansa deittailun pariin kirjautumiskohdasta (login).

Jos on ensimmäistä kertaa käyttämässä verkon deittipalveluita, saattaa omien henkilötietojen antaminen arveluttaa. Ei syytä kuitenkaan huoleen, sillä voit itse päättää, mitkä tiedot asetat julkiseksi. Ei kannata myöskään pelätä sitä, että tuttuja tulisi vastaan, sillä kumppanin hakeminen netistä on nykyaikaa, eikä sinun tarvitse miettiä mitä muut ajattelevat! Jos joku tuttusi näkisikin deittiprofiilisi verkossa, on hän siellä hyvin todennäköisesti samasta inhimillisestä syystä; etsimässä rakkautta. Suomi on täynnä sinkkuja ja useimmat ovat nykypäivään mennessä kokeilleet jo nettideittailua.

Millainen deittiprofiili on hyvä?

Omaa deittiprofiilia luodessa on tärkeää pitää mielessä pari sääntöä; pysy rehellisenä ja anna itsestäsi tarpeeksi tietoa, jotta et tuhlaa omaa tai muiden aikaa. Mitäänsanomattomat profiilikuvaukset tai epäselvät kuvaat harvemmin herättävät kiinnostusta, joten deittiprofiilin tekemiseen kannattaa käyttää hieman aikaa. Profiilikuvaksi sopii riittävän tuore omakuva. Myös kuvat, joissa olet tekemässä jotain vaikkapa harrastuksesi tai lemmikkiesi parissa, antavat miellyttävän kuvan muille. Pelkkä selfiekin riittää ja hymyillä kannattaa aina.

Match.com on hyvä deittisivusto siitä syystä, että käyttäjät voivat antaa paljon tietoa elämäntavoistaan sekä tilanteestaan. Jos esimerkiksi tupakoijat ovat sinulle ehdoton ei, voit karsia haussa heidät pois.

Match.comissa voit kertoa itsestäsi vapaammin

Kuvauskohtaan voi kirjoittaa vapaamuotoisesti itsestään ja kuten sanottu, aitous vetoaa ihmisiin. Kerro siis reippaasti itsestäsi, mitä teet vapaa-ajallasi, mistä pidät ja mitä olet hakemassa. On parempi pysyä positiivisena eli älä siis listaa asioita joita syvästi inhoat.

Tekstin tulee olla vähintään 50 merkkiä pitkä ja enintään 1500. Kuvaukseen ei saa laittaa tunnistettavia tietoja, kuten yhteystiedot, tai sopimatonta sisältöä. Match.com pidättää oikeuden poistaa profiilikuvaus, mikäli se ei noudata tekstille asetettuja sääntöjä.

Jos sinulla on vaikeuksia kirjoittaa kuvaus itsestäsi, pyydä ystävää apuun. On hyvä tarkistaa myös profiilikuvauksen oikeinkirjoitus, jotta annat mahdollisimman hyvän kuvan itsestäsi. Kuvausta voi päivittää aina aika ajoin, mikäli uusia ideoita tulee mieleen. Voit selailla muidenkin profiileja ja tehdä listan asioista, jotka jäävät mieleen muiden kuvauksia lukiessa, ja inspiroitua niistä.

Match.com – hyvät ja huonot puolet

Suomi on täynnä erilaisia nettitreffi palveluita, mutta verrattuna muihin sivustoihin Match.com on tasokkaampi monellakin tapaa. Ensinnäkin käyttäjien vahvistetut deittiprofiilit takaavat sen, etteivät huijarit pääse sivustolle. Korona-aikana on erinomaista, että mahdollisten kumppaneiden kanssa pääsee juttusille videopuhelun välityksellä eikä tapaamista täten tarvitse lykätä kuukausikaupalla.

Huonoja puoliakin löytyy. Palautetta on hankalaa lähettää eikä asiakaspalvelua saa kellon ympäri. Lisäksi monia harmittaa se, että Match.com on osittain maksullinen, vaikka rekisteröityminen ja tilin luominen onkin ilmaista. Miinuksena mainittakoon myös se, että vaikka sivustolla onkin paljon käyttäjiä, niin pienemmiltä paikkakunnilta ei löydy kovinkaan montaa ehdokasta.

Deittisivuston jäsenyyden hinta

Kuten mainittu, tilin saa Match.comissa auki ilmaiseksi. Maksullisen jäsenyyden hinta puolestaan riippuu siitä kuinka pitkäksi ajaksi haluat sen ottaa; mitä pidempi aika, sitä edullisempi kuukausimaksu. Tällä hetkellä hinta on 14,99 € – 39,99€ kuukaudessa, mikä on keskitasoa verrattuna muihin maksullisiin deittisivustoihin. Tilauksen voi uusia automaattisesti, mikäli sopivaa heilaa ei kuuden kuukauden aikana vielä löytynyt. Maksullisen jäsentilauksen voi perua 14 vuorokauden kuluessa joko sivuston kautta tai sähköpostitse.

Maksullisista palveluista on hyötyä; jos haluat lisätä näkyvyyttäsi muiden sinkkujen hakutuloksissa, voit ottaa Booster-lisäpalvelun. Premium-jäsenyyden avulla taas tavoitat enemmän ihmisiä, sillä ilmaisjäsenetkin voivat ottaa sinuun maksutta yhteyttä.

Jos haluat poistaa deittiprofiilisi

Mikäli kumppani löytyy tai haluat kokeilla muita deittisivustoja, on oman tilin poisto ja palvelusta eroaminen hyvin yksinkertaista. Sinun tarvitsee vain kirjautua sisään Match.com -tilillesi ja siirtyä kohtaan ’Tilauksen hallinta’, josta voit lopettaa tilauksen uusinnan nykyisen tilauskauden jälkeen. Myös profiilin pysyvä poistaminen tapahtuu samasta kohdasta.

Jos oikea kumppani rinnallesi on löytynyt, voit kertoa tarinasi inspiraationa muillekin – Match.com ottaa vastaan muiden kokemuksia sähköpostitse.

Yhteenveto: Match.com on erinomainen paikka aloittaa nettideittailu

Kaiken kaikkiaan Match.com on toimiva deittisivusto, eikä ihmekään että palvelu on ollut toiminnassa jo reilusti yli kahden vuosikymmenen ajan! Erityisen arvostettavaa on se, että uudet jäsenet pääsevät hyvin alkuun ilmaiseksi ja profiilin luominen on hyvin selkeää alusta loppuun. Deittipalvelu sopii siis erityisen hyvin aloitteleville deittailijoille, mutta kokeneemmat ja etenkin Tinderiin kyllästyneet sinkut varmasti pitävät Match.comin erilaisuudesta.

Kokeile Match nyt ilmaiseksi!